Jag hade faktiskt glömt det. Regnet föll ganska tätt. Jag stod under taket på Råsundas östra läktare. Det var den 7 juni 1986. Queen hade premiär på sin turné. Det kom att bli Freddie Mercurys avskedsturné. Jag var 15 år och hade dagen innan slutat nian. Vi var fyra killar som på lördagsmorgonen tog tåget från Falun till Stockholm. Drygt 12 timmar senare stod Queen där - på Råsunda.
  Mycket större än så kunde det inte bli. Jag kommer aldrig att glömma de två tjejer på raden framför oss som stod vända mot varandra och grät när de sjöng varenda ord i Love of my life.
  Idag stötte jag ihop med ett Queen-fan och det påminde mig om att det har gått 20 år sedan den där lördagen. När jag var till Avesta igår så var det med Flipper-Håkan - och han var med där på Råsunda ...
  Förra sommaren kom jag av en slump över en inspelning av hela Råsunda-konserten. När jag skriver det här sitter jag och lyssnar på den. Jag hör hur Freddie Mercury förbannar regnet och gör allt han kan för att få alla att glömma det. Jag hör hur Brian May sliter med sina gitarrer, som har svårt att vara stämda i den fuktiga luften. Jag hör Roger Taylor slå på sina trummor så gott han kan. Jag hör John Deacon spela basgångar som bara han kunde. Jag hör publiken. Jag hör regnet. Jag var där.
  För 20 år sedan kom Freddie Mercury inspringande på Råsunda och skrek "Hello!!". På något sätt blev ingenting sig likt efter den där konserten. Jag tror att jag ska leta fram de banderoller jag köpte och få upp dem på väggen igen.
  "I don't care what you say. I like the rain. I like it. If you don't like it - fuck you!" - Freddie Mercury, Råsunda den 7 juni 1986.