Det är egentligen rätt märkligt. I samband med herrarnas höjdfinal i EM diskuterade jag det faktum att det för första gången på länge fanns någon som kunde hoppa riktigt högt igen (Stefan Holm får ursäkta). Då sa jag att hela gänget som hoppade på 80-talet måste ha varit dopat. "Men inte Patrik Sjöberg väl?" var dock den givna invändningen i det resonemanget. Det har plötsligt blivit mycket mer troligt efter helgens party i Göteborg ...
  Min första tanke när jag hörde att Sven Nylander misstänks för narkotikabrott var "Det var oväntat", men så tänkte jag lite längre. Sven Nylander var känd för att ha enorma problem med nervositet när han skulle tävla. Han spydde kort innan start flera gånger. Sett i det ljuset är det inte fullt lika underligt att droger kan bli en "bra kompis" för att orka med nervositet.
  Igår hade TV4 ett riktigt scoop när man för första gången kunde bjuda på en intervju med herr och fru Reinfeldt. Det äkta moderatparet satt i soffan hos Lydia Capolicchio, som med stora ögon imponerades av hur Fredrik och Filippa kunde vara så hårt arbetande samtidigt som man hade både hus och barn. "Berätta, hur gör ni för att klara av det?", frågade Lydia. När Fredrik Reinfeldt svarade "Vi tar hjälp av en städfirma och sedan har vi en au pair" så fick jag inleda söndagen med ett rejält skratt.
  Lydia har lyckats få mig att skratta två helger i rad. Förra söndagen sänkte hon stackars Linda Rosing. "Vi tar inte ställning" och "Jag förstår inte vad politikerna säger" är två redan bevingade citat från den intervjun. Visserligen är Linda Rosing en vuxen människa som själv bestämmer över sitt liv, men jag kan ändå inte låta bli att fundera på de cyniker som utnyttjar henne i olika sammanhang. De verkar inte ha några skrupler i alla fall.
  Nu ska jag leka EM i friidrott. Nej, jag ska inte dra på mig en landslagsdräkt och dricka vodka. Jag ska springa i regn.