Jakob Hellman gör comeback. Det beskedet vaknade jag upp till i fredags morse. Jakob satt där vid TV4:s morgonbord och berättade nyheten. Han spelade sedan Hon har ett sätt och Vara vänner på sitt oefterhärmliga sätt. Texten tappades bort i Hon har ett sätt, men det är så det blir ibland.

I grund och botten är nyheten om Hellmans comeback så väldigt, väldigt god. Det enda som gör mig aningen fundersam är sammanhanget han kommer att göra den i. Paketet som satts ihop ska vara en nostalgisk flirt med 80-talet. Tillsammans med Alphaville och Reeperbahn, samt flera ännu ej avslöjade artister, ska Hellman resa runt i riket. Jag vet inte, men för mig är Hellman inte så mycket 80-tal. Han är snarare väldigt tidlös. Det gäller inte Alphaville, som för det första känns helt ointressanta som liveband, och som dessutom har ett minst sagt begränsat låtmaterial. Reeperbahn kan jag inte alls så mycket om. Min relation till dem är att de hette Nürnberg 47 i filmen G, och där sjöng de låten Hundarna brinner. Jo, och så är det såklart Olle Ljungström som sjunger. "Forever young" kallas konceptet, och det känns som att det består av lite sargade hjältar.

Hellman ska spela med det band som finns med på hans skiva. Det låter bra. Jag tror det kan bli riktigt bra. Men resten? Jag tror att jag väljer russinet i kakan här, och skippar det övriga.

Södertälje har inte tappat en poäng på de fyra första matcherna i Kvalserien. Igår tror jag att man tog musten ur Almtuna, som gått på rus i inledningen av serien. Jag tror inte de tar så många fler poäng nu, något som exempelvis Leksand säkert är glada över. Nu har de allt i egna händer. Dubbelmötet med Rögle avgör om Leksand tar den andra platsen i Elitserien. Att Södertälje tar den första har jag som bekant trott hela tiden.

Idag ser jag Gefle-Malmö på Dribblers tillsammans med familjen Bröddén. För en stund blir jag ljusblå. Imorgon är jag gulsvart igen. Igår kväll var det nattsvart när Earth Hour släckte centrala Falun. Idén bakom Earth Hour är kanske bra, men det är ingen bra grej att släcka en stad en regnig lördagskväll. Kolsvarta gator och gränder är ingen trygg miljö. Hemma kan man gott släcka ner och mysa, men på offentliga platser är det nog mer vettigt att inte utsätta människor för onödig fara.