Den första söndagen i mars. För mig är det vårens första dag. Det gäller även även den här söndagen, trots att termometern visar en bit under minus fjorton grader. Idag är det Vasaloppet. Idag börjar våren.

För en vecka sedan började jag lyssna på en bok. Jag ville inte ha en deckare den här gången utan det var dags för något annat. Valet föll på Jonas Jonassons Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Jag är väldigt nöjd med det valet. Historien fångade mig från första stund och Björn Granath är en utmärkt uppläsare.

Det är 2010. Igår blev det klart att Pernilla Wahlgren är med när Melodifestivalen avgörs i Globen nästa helg. Hon säger själv att hon väntade med att ställa upp tills hon fick en låt som kändes rätt. Det torde innebära att hon väntat på att få en melodi som låter likt hur de svenska melodifestivallåtarna lät runt 1985. I mina öron låter det extremt utdaterat.

Vem som vinner Melodifestivalen? Jag har ingen aning men återkommer i veckan om jag kommer på svaret.

Vem som vinner Vasaloppet? Jag hoppas på Jörgen Brink eller Bruno Carrara. Givetvis håller jag, som alltid numera, på Jerry Ahrlin.

Södertälje till Kvalserien. Där kommer de att försvara sin plats i Elitserien men det blir lite svårare om Linus Klasens axelskada stoppar honom. Den tackling han fick i matchen mot Skellefteå var av absolut fegaste sort.