Jag har aldrig förstått hur Postkodlotteriet kan vara godkänt av Lotteriinspektionen. Lotteriet extremt cyniskt. Idékläckaren har kommit på det optimala sättet att "tvinga" människor att spela. Man använder till och med detta i sin marknadsföring. "Vore det inte tråkigt om dina grannar vann och inte du", säger Rickard Sjöberg i TV4-reklamen. Det är lågt. Det är unket. Frågan är bara hur det kan vara tillåtet. Postnumren är uppenbarligen inte skyddade, vilket de givetvis borde vara. Det ska inte vara möjligt att använda dessa nummerserier som grund i ett lotteri.

Eftersom jag har ägt en spelbutik har jag mött väldigt många spelare av olika karaktär. Jag vet hur svårt många har att stå emot suget att satsa pengar på olika spelformer. Det går dock att undvika genom att inte kolla på lottnummer, andelssystem och annat som går att satsa på. Men hur undviker du ditt postnummer? Det går inte.

Hörde jag "Hur kan du klaga på något som skänker så mycket pengar till välgörenhet"? Ja, hur kan jag. Varför tror du att Postkodlotteriet valt att skänka pengar? Finns det något bättre sätt att mota kritikerna i grind? Postkodlotteriet är cyniskt även där.

Att jag bojkottar Postkodlotteriet hjälper inte mycket. Kanske kan "avslöjandet" att lotteriets vd tar ut en halv miljon kronor i månadslön få folk att förstå. Även om han skulle avstå en så hög lön är dock lotteriet oacceptabelt för mig. Det borde inte vara tillåtet.