Just nu bjuds det på stor underhållning i svenska media när företrädare för Piratbyrån och "The Pirate Bay" försöker försvara sin verksamhet. Alla som någon gång varit på "The Pirate Bay" vet vad som tillhandahålls där. En kvalificerad gissning är att 99% av de filer man laddar ner där möjliggör nedladdning av material som är skyddat av upphovsrätten.
  De ansvariga för "The Pirate Bay" försöker nu hävda sin oskuld genom att påvisa att man inte har något upphovsrättsskyddat material på sina servrar. Det är förvisso sant men egentligen bara en rent teknikalitet. I praktiken är hela idén med "The Pirate Bay" att kringgå lagen om upphovsrätt. Något annat syfte har man inte. Detta blir dessutom otroligt tydligt när Piratbyrån driver en fråga om upphovsrättens upphörande. Att man sedan vill få alla att tro att Piratbyrån och "The Pirate Bay" inte samverkar, det är lika patetiskt som att förneka samarbete mellan LO och det Socialdemokratiska partiet.
  Det finns ingen som helst trovärdighet i argumentationen från Piratbyråns företrädare, men jag gissar att organisationens talesmän njuter av uppmärksamheten. Det är ändå den som de är ute efter, vad de än säger ...