Det här är inte tänkt att vara en sportblogg, men nu ska jag röra mig lite i och omkring sportens värld en stund.
  Igår kväll var det nagelbitartajm när Liverpool mötte Chelsea i Champions League. En finalplats stod på spel och matchen avgjordes på straffar. Jag såg hela matchen, men själva avgörandet blev jag blåst på. Min leverentör av kabel-tv bestämde sig nämligen för att sluta sända TV6-signalen när vardera lag hade slagit varsin straff och det stod 1-0 till Liverpool. När bilden för några sekunder kom tillbaka någon minut senare fick jag se en klump jublande Liverpoolspelare. Alltid något.
  Den stora kvällstidningen hade ett riktigt scoop igår. Man berättade att det finns fullt med okända miljonärer i Sverige. Tänk, det hade jag ingen aning om. Jag trodde faktiskt att jag visste exakt vilka alla svenska miljonärer är. Min gissning är att samma tidning kommer med nya spännande avslöjanden inom kort. Vad sägs om "Tandborstar hjälper mot tandtroll", "Bilar med ratt är lättare att styra" eller "Om man blundar ser man inte så bra"?
  Jag avslutar med en historia från verkliga livet. På valborgsmässoaftonens eftermiddag stormar en man med ryggsäck och en väska innehållande ett bleckhorn in på en svensk sportbar. "Har ni Viasat Sport 3?". Givetvis hade sportbaren det. "Jag vill ha en mineralvatten!". Även det kunde sportbaren ordna. Eftersom jag är en nyfiken och vetgirig person så ville jag givetvis veta vad som fick denne man så energisk och ivrig. Svaret var segling. Viasat Sport 3 visade segling.
  Att jag var på samma sportbar berodde på att jag avnjöt några öl samtidigt som jag kollade lite allsvensk fotboll. Den spännande seglingstävling som tydligen pågick hade jag ingen koll på.
  Den ivrige hornblåsaren lämnade sportbaren efter 15-20 minuter. Kvar på bardisken stod hans halvt urdruckna mineralvatten. Några minuter senare kommer det in en annan man. Den här mannen hade även han en ryggsäck, samt en fiollåda. "Jag vill ha en stor stark". Det ordnade sportbaren. "Kan jag sätta mig var jag vill?". Eftersom han inte skulle äta fick han veta att om man bara dricker får man sitta i baren. "Jag vill sitta så långt ifrån en tv som möjligt". Varför denne man valde just denna sportbar kan man undra. Någon mer tv-tät lokal är svår att hitta, och om det var öl han ville dricka så fanns en mängd andra alternativ.