Det har kommit en ny tidning som handlar om teknik. I den finns artiklar om diverse tekniska prylar, tester och visioner om den tekniska framtiden. Tidningen andas "Utseende och status är viktigare än funktion"-attityd. Det märks allra tydligast i testerna, där formuleringar som "Ärligt talat behöver jag inte ens testa den för att förstå att det här måste vara ett bra köp. Det höga priset rättfärdigar på något konstigt vis produkten." inte är ovanliga.
  Aftonbladet skriver idag om ett annorlunda experiment i belgisk tv. "Vi ville skapa debatt", säger tv-chefen.
  Vid ett par tillfällen i valrörelsen meddelade Fredrik Reinfeldt att alla påståenden om att moderaterna ville sälja ut svenska akutsjukhus var helt tagna ur luften. "Jag är glad att jag får chansen att säga detta eftersom det här är något som Socialdemokraterna gång på gång påstår", sa han bland annat. Tre månader senare vill Reinfeldt inte uttala sig i frågan - samtidigt som  "Alliansen"  öppnar för att sälja ut sjukhus ...
  Trenden är tydlig. Ironin är tillbaka. Inget ska tas på allvar. Den som tar saker på allvar får idiotargumentet "Man måste väl kunna få skämta lite. Måste allt vara så himla allvarligt?" i ansiktet. Trovärdighet är inget som belönas. Att ljuga är helt okej.
  Jag tror fortfarande att det kommer snö till jul, även om SMHIs senaste prognos såg oroväckande varm ut.
  Tänk ändå om klimatförändringarna inte är på riktigt utan bara ett skämt. I så fall finns nog Tomten också.
  Och vad sägs till barnen i statsministerhemmet? "Tala aldrig sanning, barn. Använd ironi, så slipper ni stå för det ni säger".