I helgen avslutade jag min lyssning av Leif GW Perssons självbiografi Gustavs grabb. Det var en intressant och gripande berättelse, skriven på ett lättsamt sätt. Att känna igen GW:s språk från hans romaner var inget problem. Personen Leif GW Persson kom fram på ett bra sätt och avslutningen avslöjade ett trauma som var otroligt gripande.

Så mycket bättre har lite svårt att lyfta den här säsongen. Jag tvingas omvärdera den uppfattning jag hade efter säsongens första program. Känslan är att några av artisterna inte riktigt gått in i programmet med maximal ambitionsnivå. Det är fortfarande rätt trist att se några av deltagarna läsa innantill när de framför sina tolkningar. Laleh är den som står ut. Det verkar de flesta vara överens om. Jag håller med.

Vem som är årets Lill-Babs är det ingen tvekan om. Lena Philipsson skriver visserligen egen musik men de låtar som tolkades i lördagens program vara samtliga skrivna av andra kompositörer. Nu är visserligen inte Orup det minsta lik Lill-Babs, men jag hade betydligt hellre sett honom i programmet än Lena Philipsson. Det blir lite märkligt när en tredjedel av låtarna som framfördes var skrivna av Orup.

Södertälje slog Malmö med 4-1 igår. Det gav den här dagen en liten guldkant. Inför den här säsongen försvann halva Södertäljes lag till Malmö. Det verkar ha varit den sämre hälften av truppen ...