Fotomässan är en orgie i foto. Det är väl precis som det ska vara på en sådan mässa. Man går fram i ett landskap av teknik och bilder. Kameror och tillbehör. Fotografer och drömmar. Det är oerhört inspirerande men också svårsmält. Efter några timmar har man så många intryck att det behövs tid att sortera.

Jag kollade studioljus och lite tillbehör. Dagen avslutade jag med att lyssna på Marco Grob som berättade om hur han fotade Jeff Bridges. Grob har fotat kända och okända. Det som imponerade på mig var hans professionalitet och fokus. Han hade en plan och han visste hur han skulle genomföra den. Av många saker han sa var nog hans inställning till sig själv vid ett fotojobb det som bäst berättade vem han är: "Det finns bara ett ego vid en fotosession, och det är den som ska fotograferas". Egentligen en självklarhet, men dess betydelse för ett lyckat resultat var något Grob tryckte stenhårt på.

En dag på Fotomässan var över. Bortsett från broschyrer blev mitt enda inköp det senaste numret av Kamera & Bild. Dock kvarstår en investering och den görs idag eller imorgon.


Foto: Marco Grob