Jag har precis återkommit till mitt rum på fjärde våningen efter en helt okej hotellfrukost. Med utsikt över Avenyn och en nästan molnfri himmel är jag redo att möta Göteborg. Tyvärr gör jag det med en smaskig förkylning som gör sitt bästa för att bädda in mig i ett töcken.

Resan ner igår gick smärtfritt. Inga förseningar och två felfria byten. Det mest spännande som hände var att Sarah Dawn Finer klev på i Skövde.

Väl framme i Göteborg sprang jag av en slump ihop med Anders, som jag sedan tidigare planerat att tillbringa kvällen med. En snabb incheckning och sedan började kvällens äventyr.

Mitt mål var att sätta mig på en sportbar och se Södertälje-AIK. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. O'Learys kunde bara visa en kanal åt gången från Viasat. Eftersom min match gick på Viasat Hockey blev det ett problem när ett sällskap bokat bord för att se Tiger Woods utslag på Viasat Golf. Anders och jag fick helt enkelt vända i dörren. Jakten fortsatte men vi insåg till slut att det inte var värt besväret att leta halva kvällen. Vi hamnade på Hard Rock Café. Det blev en vinstlott. Fantastisk mat och god öl. När vi bröt upp runt halv tio hade vi haft en höjdarkväll.

Fullt lika roligt hade väl inte sällskapet på O'Learys. Vid frukosten nu på morgonen läste jag i GP att Viasat hade haft länkproblem och inte kunnat visa Tiger Woods första slag.

Min kväll blev bättre. Trots att jag inte fick se Södertälje kunde jag fira att de höll sig kvar i Elitserien.